boeuf bourguignon

ingredienten

voor 4-6 personen

bereiden

begin op tijd: bereidingstijd 2.5 uur!

  1. Verhit de olie in een hapjespan en bak de dobbelsteentjes vlees al omscheppend bruin. Neem ze uit de pan en bestrooi met wat peper en zout.
  2. Laat het braadsap evt. wat borrelen om het in te dikken en bak dan daarin de spekreepjes bruin.
  3. Voeg de knoflook, de wortel en de uien toe en bak ze 5 minuten mee.
  4. Strooi de bloem over de groenten en schep ze goed om. Schenk de wijn en 3 dl water erbij, voeg het rundvlees, het bouillonblokje, de laurierblaadjes en de blaadjes van de tijm toe en breng het aan de kook.
  5. Laat het vlees in ca. 2 uur op een heel laag vuur met het deksel schuin op de pan gaar sudderen.
  6. Maak ondertussen de champignons schoon en snijd ze in vieren. Laat de zilveruitjes uitlekken. Voeg de champignons en de uitjes een half uur voor het einde toe.
  7. Vis de laurierblaadjes eruit. Breng eventueel op smaak met nog wat peper en zout.
Traditioneel gegeten met sperzieboontjes en aardappelpuree.

met dank

aan C1000

Fleur Kelpin