voor 4 personen
Ui pellen en fijnstnijden. Bleekselderij en paprika's wassen, schoonmaken en in stukjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Sugarsnaps schoonmaken. In pan 1 eetlepel cajunkruiden, bouillontabletten en 3/4 liter water aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes laten koken. In braadpan olie verhitten en blokjes chickenstyle enkele minuten roerbakken. Uit pan nemen. In zelfde pan boter verhitten en bloem erdoor roeren. Mengsel op laag vuur al roerend in ca. 6 minuten nootbruin laten worden. Ui, paprika, bleekselderij en rest van cajunkruiden toevoegen en ca. 10 minuten meefruiten. Sugarsnaps, bosuitjes en blokjes chickenstyle toevoegen en gumbo ca. 10 minuten zachtjes laten koken en binden tot niet te dikke soep, af en toe roeren. Serveren met peppersauce.
Lekker met rijst.
aan vegetarisch kookboek albert heijn