twee recepten voor kipfilet met gembersaus


groene spaghetti met kipfilet in gembersaus

voor 2 personen

ingredienten

voorbereiden

Snijd de kipfilet in smalle reepjes. Roer de maizena met de sojasaus glad in een schaaltje en meng de reepjes kipfilet erdoor.

Was de paprika, halveer hem en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze samen met het mooie groen in ringetjes.

bereiden

Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar. Verhit intussen de boter in een koekepan met anti-aanbaklaag en bak de reepjes kipfilet al roerende lichtbruin. Voeg 3/4 van de reepjes paprika en 3/4 van de lente-ui toe en bak die even mee. Schenk de slagroom en de gembersiroop erbij en laat de saus in ca. 5 minuten iets inkoken. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Laat de pasta goed uitlekken in een vergiet en roer hem door de saus. Garneer met de achtergehouden paprika en lenteui. Serveer direct.

met dank

aan oscar's zuivelboekje


kipreepjes in kerrie-roomsaus met spinazie

voor 4 personen

ingredienten

bereiden

Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi ze met het kerriepoeder. Verhit de (mais)olie en bak hierin al omscheppend de kipreepjes 4 minuten. Vermeng de bouillon met de zure room en de gembersiroop en voeg die aan de kip toe. Breng het geheel aan de kook en laat het dan 3 minuten zachtjes doorpruttelen. Voeg zout naar smaak toe

Bereid ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de spinazie a la creme op een laag vuur ontdooien en verwarmen

met dank

aan rudi


Valid XHTML 1.0!

Fleur Kelpin