lam tikka

ingredienten

voor de curriepasta

voor het lam

bereiding

  1. mix alle ingredienten van de curriepasta met een staafmixer of in een blender
  2. marineer het lam in een diep bord in de curriepasta, liefst 1 nacht laten staan
  3. fruit het uitje 1-2 minuten in de rest van de olie in een hapjespan
  4. bak het lam 3-4 minuten
  5. roer de tomaten en de spinazie erdoor tot ze beetje slap worden
  6. roer de room of yoghurt erdoor en laat 3-4 minuten stoven
  7. roer koriander erdoor en serveer

leuk voor erbij: spinazie

ingredienten

bereiding

  1. rooster de komijnezaadjes 30 seconden in een pan
  2. voeg de olie en de aardappel toe en bak 2-3 minuten tot de aardappel goudbruin wordt
  3. voeg het uitje toe en bak 1 minuut mee
  4. voeg de knoflook, het currypoeder en de tomaten toe. kook tot de tomaten uiteenvallen
  5. schep de spinazie erdoor tot hij beetje zacht wordt
  6. zout en peper naar smaak en serveer

met dank

aan ready-steady-cook