moussaka

voor 4 personen

bereiding

Snijd de ui en de courgettes in schijfjes en stoof ze aan in wat olie. Bak het gehakt, breng het op smaak met peper en zout en voeg er dan de tomatenpuree aan toe. Snijd de tomaten ze in plakken. Pel een knoflookteentje, snijd/pers het fijn en meng het met de tomaten.

Nu kunt u de ovenschaal gaan vullen. Doe eerst een laagje courgettes met ui in de schaal. Doe er nu een laagje gehakt bij. Leg vervolgens plakjes tomaat op het gehakt. Giet de helft van de vleesbouillon er overheen en herhaal al deze handelingen nog een keer. Giet de bechamelsaus over de moussaka. Strooi er tenslotte de geraspte kaas overheen.

Zet de moussaka gedurende 20 minuten in een op 200 graden Celsius (gasstand 4) voorverwarmde oven. Kook intussen de aardappelen gaar en bak ze daarna in olie met de basilicum en het tweede teentje knoflook. Serveer de aardappelen apart bij de moussaka.

met dank

aan Floor(Frieda) van der Windt

Fleur Kelpin