tortellini met romige sinaasappelsaus en kip

voor 4 personen

voorbereiden

Kipfilet in stukjes snijden en rondom bestrooien met zout, peper en paprikapoeder. In kleine braadpan 50 g boter verhitten. Kip in ca. 4 minuten al omscheppende lichtbruin en net gaar bakken. Uit pan nemen. Aan bradvet rest van boter toevoegen en op heel laag vuur laten smelten. Knoflook pellen en erboven uitknijpen. Toevogen: wijn, sinaasappelsap, bouillontablet en ketoembar. Aanbaksels losroeren en mengsel ca. 5 minuten op half hoog vuur laten koken. Creme fraiche en suiker erdoor roeren en saus nog ca. 12 minuten op half hoog vuur laten inkoken tot saus-*onleesbare regel* zonnebloempitten al roerende met een houten lepel op laag vuur in ca 6 minuten goudbruin roosteren. Bestrooien met zout en op bord laten afkoelen.

bereiden

Vier borden voorverwarmen. Tortellini koken volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Intussen sinaasappels schillen en witte velletjes verwijderen. Boven een kom partjes tussen vliesjes uit snijden *zijn ze nou helemaal?!?* Partjes halveren. Sinaasappelstukjes met sap door saus roeren. Saus opnieuw verwarmen en door en door heet laten worden.Kipstukjes toevoegen en nog ca 2 minuten meeverwarmen. Tortellini over vier borden verdelen. Saus erover scheppen. Zonnebloempitten erover strooien. Tuinkers erboven fijnknippen. Direct serveren met tomatensalade met bieslook.

veranderd

Wij hebben penne ipv tortellini gemaakt en een bakje champignons en een uitje toegevoegd. Geen pitten en tuinkersen.

met dank

aan Bernd

Fleur Kelpin