spaanse stoofschotels

spaanse stoofschotel met boontjes

ingredienten

voor 2 personen

bereiden

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein. Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze met peper en zout enkele minuten mee. Doe de sperziebonen erbij met het paprikapoeder, de komijn, wat water en zout. Stoof het gerecht in ca. 15 minuten gaar. Laat de kikkererwten uitlekken. Snijd de chorizo in blokjes. Schep de kikkererwten en de chorizo door het gerecht en warm het geheel goed door.

met dank

aan het voedingscentrum

spaanse stoofschotel met linzen

ingredienten

voor 2 personen

bereiden

Week oude linzen een uurtje. Zet ze daarna op met de bouillon. Voeg een teentje knoflook, een blaadje laurier en een takje peterselie toe. Laat de linzen zo gaar koken in 50 minuten. Snij de paprika's in ringen en snipper de ui. Snij de tomaten in stukjes. Voeg deze groenten 15 minuten voor het einde van de kooktijd toe. Voeg nu aan de linzen zout water naar smaak toe. Bak de spaanse worstjes in wat boter gaar. Verwijder het teentje knoflook en het laurierblaadje. Schep de linzen in een schaal en leg de worstjes erbovenop. Geef bij deze linzenschotel een komkommersalade.

met dank

aan Culinaire Zaken


Valid XHTML 1.0!

Fleur Kelpin