indiase wortelsoep
ingredienten
vegetarisch, voor 4 personen
- 2 uien
- olie om in te bakken
- 400 gram roerbakmix
- 1 pot wortelen (720ml)
- 2 eetlepels Indiase currypasta mild/madras
- 50 gram creamed coconut
- 2 groentebouillontabletten
- 1 bakje roerbak tofu fijn gekruid
- 1 bekertje creme fraiche
- evt. pappadums
bereiden
over de pan(nen): als je een pan hebt waar je eerst de ui en de mix in kan bakken en waar vervolgens de soep in past is dat ideaal. anders wordt het ergens overhevelen! de tofu moet ook nog even gebakken worden, ofwel terwijl de soep al kookt in een tweede pannetje, ofwel voor je de uien gaat bakken
- uien pellen en in stukjes snijden
- uien en roerbakmix ca. 5 minuten bakken in 2 eetlepels olie
- ondertussen wortelen met vocht pureren in keukenmachine of met staafmixer (of door zeef duwen)
- currypasta door de groenten in de pan roeren
- 1 liter water, de wortelpuree, de coconut en de bouillontabletten erbij en afgedekt ca. 4 minuten zachtjes laten koken
- ondertussen de tofu bakken en nog 1 minuut mee laten koken
- soep in kommen scheppen en creme fraiche erop scheppen
- lekker met pappadums
met dank
aan vegetarisch kookboek albert heijn

Fleur Kelpin