Jorgs JournaalHuize Frankendael

De ooievaars van Frankendael       In de Boot gestapt

       Partyschip 'Boot'

 

 

   

Ik had jullie al verteld dat Papa en Mama zouden gaan trouwen. Op 16 mei 2008 was het zover. Ze kenden elkaar 12 jaar en nu stapten ze in het bootje!

's Avonds was er een groot feest op een boot, die 'Boot' heette. Hij voer over het IJ in Amsterdam. Er waren wel 140 gasten.

Hier zie je er twee: Coco praat met Mischa. En ze eten een bitterbal. Daarachter staat papa.

 

Er speelde een band. Die heette 'Boys named Sue'. Dat spelen deden ze heel goed.

'Boy named Sue' is een liedje van Johnny Cash. Die band speelde van dat soort muziek.

 

   

Verder werd de muziek verzorgd door twee DJ's. En ervan was Jasper en de andere was Opa Fred, die je hier aan het werk ziet.

Jasper speelde moderne muziek en Opa Fred zorgde voor 'familieklassiekers'. Zo noemt papa dat.

 

De muziek die ze maakten viel wel in de smaak. Hier gaat mama voorop in de polonaise. Achter de 'slinger' zie je Opa Ben en Oma Marion zitten.

 

   

Een trouwdag is natuurlijk niet alleen op een boot. 's Middags was er een trouwplechtigheid in het kantoor van het Stadsdeel Oost - Watergraafsmeer te Amsterdam. Hier sta ik met Mama en Papa voor de deur van dat kantoor te wachten op het begin van de trouwplechtigheid.

 

Hier zie je Oma Marion en Opa Ben. Oma fotografeert mijn nichtjes Saar en Lot. Zorro staat ook op de foto. Hij tilt net een pootje op. Achter Oma Marion zie je nog een stukje overoma en voor de deur van het kantoor staat de ambtenaar van de burgerlijke stand al klaar om het huwelijk te voltrekken.

 

   

Mensen die gaan trouwen geven elkaar een ring. Dat hoort erbij. Hier geeft mama een ring aan papa. Dat doet ze in de trouwzaal van het kantoor nadat de ambtenaar het huwelijk gesloten heeft.

 

Bij een huwelijk zijn ook getuigen. En ervan was ik. Vanuit mijn wandelwagen kijk ik toe. De echte getuigen moeten ook nog een handtekening zetten. Dat waren Tante Fleur en Tante Berrie. Tante Berrie is nog aan het werk en de ambtenaar van de burgerlijke stand maakt er een foto van. Hij heeft nu zijn trouwtoga aan. Dat staat wel plechtig.

 

   

Toen gingen we thuis in de Kruislaan een klein familiefeestje vieren met taart en champagne. Daarna gingen we naar de boot voor het grote feest. Maar daarover heb ik al verteld.