Jorgs Journaal

 

              Op vakantie in Zandvoort

 

 

Sunparks in Zandvoort

 

  Oma Stijntje en Opa Fred hadden een huisje in Zandvoort gehuurd. Ik mocht een paar dagen bij ze komen logeren. Ik kreeg een eigen kamertje, met een eigen bedje.

Het huisje lag in de duinen. Dat kon je goed zien, want eromheen groeiden allemaal mooie duindoornstruiken met oranje bessen.
 
 
Toen ik het huisje op een keer uitkwam zag ik een poesje. Dat dacht ik tenminste, maar Oma en Opa zeiden dat het een vosje was.

In de kamer stond een tafeltje waarop je fijn met Lego en Playmobil kon spelen. Gelukkig had ik mijn doos met de boerderij en de dierentuin bij me. Maar je moest wel opletten dat Jools er niet met de stukjes vandoor ging.
 
 
In het park was er ook genoeg te doen. Er was een kinderboerderij, een zwembad en er waren speeltuintjes. Hier zit ik op een wip. Die was best wel groot en zwaar. Opa ging aan de andere kant zitten en Oma maakte een foto.

Toen we in Noordwijk waren hadden ze daar een glijbaan. En thuis heb ik er ook een. Maar die in Zandvoort was wel even iets anders. De trap moest je echt op klimmen en je vloog met een flink gangetje naar beneden.
 
 
Opa moest een dag naar Maastricht, omdat Overoma jarig was. Die dag ben ik met Oma naar Artis geweest. Dat is een heel oude dierentuin in Amsterdam. Het leeuwenterras was er ook al toen Oma en Opa zelf net zo oud waren als ik nu. En, zoals je ziet, het is er nog steeds.

We gingen er heen met de tram. En in Artis kon ik in mijn wagentje zitten. Dat wagentje kan ook mee in de tram. 

Toen gingen we weer naar huis. Daar was mijn kleine broertje Yvo geboren. Dat was een hele verrassing. Het was feest in de Kruislaan en we aten beschuit met muisjes. De beschuiten staan op Yvo zijn buik.