lam tikka
ingredienten
voor de curriepasta
- halve theelepel medium curriepoeder
- halve theelepel gemberpoeder of gemalen verse gemberwortel
- halve theelepel chilipoeder
- halve theelepel kaneel
- 2 theelepels geelwortel (kurkuma)
- 2 teentjes knoflook uit de knijper
- sap van 1 citroen
- 2 theelepels olie
voor het lam
- 2 lamslappen van de bout in dobbelsteentjes
- 2 theelepels olie
- halve rode ui in snippers
- 6 tasty tom tomaatjes, doormidden
- 140 gram bladspinazie
- 200 ml slagroom of yoghurt
- 4 theelepels verse koriander
bereiding
- mix alle ingredienten van de curriepasta met een staafmixer of in een blender
- marineer het lam in een diep bord in de curriepasta, liefst 1 nacht laten staan
- fruit het uitje 1-2 minuten in de rest van de olie in een hapjespan
- bak het lam 3-4 minuten
- roer de tomaten en de spinazie erdoor tot ze beetje slap worden
- roer de room of yoghurt erdoor en laat 3-4 minuten stoven
- roer koriander erdoor en serveer
leuk voor erbij: spinazie
ingredienten
- 1 grote aardappel in blokjes
- halve theelepel komijnzaadjes
- 2 theelepels olie
- halve rode ui in snippers
- 2 teentjes knoflook uit de knijper
- 4 tasty tom tomaatjes, in stukjes
- 85 gram bladspinazie
- zout en (versgemalen zwarte) peper
bereiding
- rooster de komijnezaadjes 30 seconden in een pan
- voeg de olie en de aardappel toe en bak 2-3 minuten tot de aardappel goudbruin wordt
- voeg het uitje toe en bak 1 minuut mee
- voeg de knoflook, het currypoeder en de tomaten toe. kook tot de tomaten uiteenvallen
- schep de spinazie erdoor tot hij beetje zacht wordt
- zout en peper naar smaak en serveer
met dank
aan ready-steady-cook