zuurkool ovenschotel met shoarmavlees
voor 2 personen
- 1 zakje wijnzuurkool (ong. 260 gr)
- 100 gr geschrapte wortels
- 200 gr shoarmavlees
- een handje rozijnen
- 1/2 bekertje creme fraiche (a 125 ml)
- 1 zakje aardappelpuree met kaas
- 3.0 dl melk
- 50 gr geraspte oude kaas
- 25 gr boter
bereiden
Oven voorverwarmen op 225 C. In boter het shoarmavlees
gedurende ong. 3 minuten bakken. Ondertussen de worteltjes in dunne
plakjes snijden en aan de shoarma toevoegen en ong. 3 minuten laten
meebakken. Roer vervolgens de creme fraiche erdoor. De
aardappelpuree met melk en water volgens aanwijzingen op
de verpakking bereiden. Rozijnen wassen en de zuurkool uit laten lekken.
Vleesmengsel over de bodem van de ovenschaal verdelen.
Zuurkool er bovenop, dan de rozijnen erover strooien en daar weer bovenop
de puree uitsmeren. Strooi de kaas erover. Het geheel in ong. 15 minuten in de
oven goudbruin bakken.
met dank
aan Jasja
Fleur Kelpin